Zorgboerderij

Welkom


Wij bieden een warm welkom aan zorgdeelnemers, medewerkers, vrijwilligers en stagiaires.
Wij staan voor persoonlijke aandacht en respect naar elkaar met de Bijbel als referentie-kader.


Wie zijn wij


Recreatie-zorgboerderij De Kleine Weide is een bijzonder gemengd bedrijf met kleinvee zoals alpaca's, schapen, kippen, konijnen, katten, duiven en een voliere met vogels.

Op het bedrijf is ook een mini-camping. Dit ligt gescheiden van de Zorgboerderij. Zomers is het terras open voor fietsers en wandelaars die langs komen.

Achter de camping is 'nieuwe natuur' aangelegd met kikkerpoelen, rabatbosje en een boomgaard. Er staan bankjes en je kunt er heerlijk wandelen.
 

Werk


Actief zijn geeft voldoening. Als het mogelijk is vinden de activiteiten buiten plaats. Buitenlucht is gezond en veroorzaakt een aangename vermoeidheid die soms wonderen doet voor de nachtrust.

We hebben daarom mogelijkheden gecreeerd om u nuttig werk te laten verrichten in de groententuin, kweekkas, dierenverblijf, natuurgebied en licht onderhoud op onze naastgelegen kleine-camping. Er wordt gezaaid en geoogst. De opbrengst hiervan wordt verwerkt en daarna verkocht in de boerderij-winkel of geschikt gemaakt voor eigen gebruik.

We nemen op tijd pauze om met elkaar koffie/thee te drinken en te eten. In de goed voorziene keuken kan worden gekookt en gebakken. Dat doen we met elkaar en dat maakt het extra lekker.

Er is een werkplaats met gereedschappen om met hout of andere materialen aan de slag te kunnen. Bezig zijn in een eigen tempo, iets maken wat zijn nut heeft, is fijn om te doen.
 

Bijzonderheden


Er wordt niet alleen maar gewerkt. U mag alles doen maar niets moet. Niet elke dag kan de nodige energie worden opgebracht. Dan neemt u rust om eens te lezen of gewoon te zitten met uitzicht op de activiteiten en dieren rondom de boerderij.

Het uitzicht, de geuren en kleuren van de omgeving en het veranderen daarvan met het wisselen van de seizoenen, zijn om van te genieten.

Wij zijn Wim, Coby en Annemien van Ginkel, boer, boerin en dochter van 'De Kleine Weide'. Onze gediplomeerde begeleiders Janny, Aaltje, Willianne, Annelies en Mathilda verwelkomen u graag op de zorgboerderij. Wilt u vragen stellen, ons een keer bezoeken of wellicht een dag meedoen aan de activiteiten, neem dan gerust contact met ons op. 

Zorgboerderij De Kleine Weide is lid van CBZ (Coöperatie Boer en Zorg): een coöperatieve samenwerking van ruim 250 zorgondernemers in Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht. Geworteld in de samenleving staan we samen sterk voor de beste zorg en ondersteuning aan de deelnemers en bewoners. Elke zorgaanbieder vanuit zijn eigen, unieke omgeving en geënt op de kracht van CBZ. CBZ, natuurlijk betrokken. www.cooperatieboerenzorg.nl

 

 

Op onze zorgboerderij hebben wij twee groepen deelnemers.
De Jacobahoeve en De Wilhelmloods.
Klik op de naam voor meer informatie. 

Wat wij bieden

Contact

Familie van Ginkel
Biesbosserweg 19
3927 CV Renswoude

Reserveren via

recreatieboerderij@dekleineweide.nl
Tel. 033 2771400
reserveer nu