Over ons

Geschiedenis “De Kleine Weide”

De boerderij is gebouwd in 1932. De ouders van campingboer Wim trouwden in 1933 en kregen 8 kinderen waarvan Wim de jongste is.

In 1939 was hier de mobilisatie voor de oorlog. In 1940 moest het gezin (toen 4 kinderen) evacueren. De 4 kinderen met hun oma verbleven in de Koepelkerk te Renswoude. De vader van Wim (Geurt) was in dienst en lag gelegerd in Stoutenburg bij Amersfoort. De moeder van Wim (Mien) was hoogzwanger en moest naar Alkmaar. Toen ze in Woudenberg in de trein wilde stappen begon de bevalling van haar 5de kind, dit was uiteraard geen ideale bevalling.

In 1945 moest het hele gezin weer evacueren. Dit kwam omdat de boerderij in het schootsveld lag van de spoorlijn en daar zouden de Engelsen gaan bombarderen.
Het hele gezin ging nu onderweg naar Kootwijkerbroek (bij familie) met paard en wagen. Onderweg overnacht zij in een boerderij, die werd getroffen door granaten en in brand vloog. Alle spullen waren weg, gelukkig bleef het gezin zelf ongedeerd.

In mei 1945 gingen ze weer huiswaarts naar de boerderij. Er liepen koeien in huis en de rest van de koeien was verdwenen. Een tijd later werd er een handelsmarkt gehouden in Amerongen, waar Geurt nog twee koeien terug vond. Helaas waren de andere 9 verdwenen.

Wim en Coby van Ginkel zijn getrouwd in 1978. Wim was toen koeien- en varkens boer. In 1980 hebben ze de boerderij gekocht in een dure tijd tegen 12,5% rente. Alleen boer blijven was geen optie, dus is Wim buiten de deur gaan werken bij Voskuilen BV als grondwerker en monteur en de laatste 4 jaar als uitvoerder in de infra. Coby werkte parttime als verzorgende IG bij verpleeghuis De Meent in Veenendaal.

In 1994 zijn Wim en Coby begonnen met een vakantiehuis achter in de boerderij. In 1998 is de mini-camping opgezet, die Coby vooral runde omdat Wim nog werkte. In 2000 is de koeien stal omgebouwd tot B&B appartementen. In 2009 is de oude varkensschuur gesloopt en een grote hal gebouwd, waar nu de zonnepanelen op liggen. In 2010 is de zorgboerderij gestart als dagbesteding voor deelnemers met verschillende hulpvragen. In 2007 is Wim helemaal thuis gekomen van zijn werk. Wim heeft de recreatietak op zich genomen en Coby de zorgtak.

Annemien als oudste dochter woont ook op de boerderij en gaat het bedrijf overnemen. Zij werkt fulltime als mede-eigenaar mee in de VOF. 

Het is echt een familiebedrijf en we doen dit werk samen met veel plezier!

Wat wij bieden

Contact

Familie van Ginkel
Biesbosserweg 19
3927 CV Renswoude

Reserveren via

recreatieboerderij@dekleineweide.nl
Tel. 033 2771400
reserveer nu